Русенци със земеделски имоти се чудят как да преминат през КПП-ата

Русенци, които имат земеделски имоти извън града, се чудят как да преминат през КПП-тата, за да стигнат до местата си. Причината – искат да спазят заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, но срещат затруднения с институциите.

Според заповедта „лицата, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през контролно-пропускателния пункт, представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях имот“.

Още вчера хора, които имат такива имоти в Николово, са започнали ходене по мъките. От кметството в Николово са им обяснили, че са засипани с подобни искания за такава служебна бележка, но за да я издадат, трябва да получат документ от общинската дирекция „Устройство на територията“ . Оттам пък са ги препратили обратно към кметството, тъй като в Николово има имоти без улици във вилната зона.

В крайна сметка собствениците, които искат да стигнат до земеделските си имоти, са се въоръжили с декларацията на МВР, нотариален акт, удостоверение за наследници и разчитат на разбирането, което ще проявят органите на реда.

От община Русе съобщиха днес, че кметът Пенчо Милков е издал заповед във връзка с разпореждането на здравния министър и от понеделник гражданите могат да получат необходимата им служебна бележка от деловодството на администрацията. През този уикенд – 11 и 12 април, хората могат да пътуват до земеделските си имоти и със сега действащата декларация за преминаване през КПП в областните градове, заверена от дежурен служител в Община Русе.Той се намира на втория етаж в сградата, като се минава през страничния вход откъм ул.“Петър Берон“.

 

Exit mobile version