Русенци са притеснени от слуховете за поскъпване на горивата

Според шофьорите покачването е спекулативно заради летния сезон /видео/

Жителите на Русе са притеснени от слуховете за предстоящото поскъпване на горивата. Това обаче няма да ги спре да карат автомобилите си, защото са им необходими.  В същото време са убедени, че повишаване на цените се прави спекулативно във връзка с предстоящия летен сезон,  която хората много пътуват.

В Русе цените на най-масовия бензин А 95 са малко под 2,30 лв.за литър, дизелът е почти на същата стойност, а пропан-бутанът е около 96 стотинки. Малко по-ниски са горивата в бензиностанции извън големите вериги, където газ се зарежда за 91 стотинки, а дизел и бензин за 2,17 лв.. На отделни места има цени, които са още по-надолу, но това са изключения.

Оказва се, че темата за поскъпването на горивата е изключително щекотлива и неудобна за собствениците на бензиностанции. На управителите и служителите в Русе им бе забранено категорично от централите в София всякакъв контакт с медии – дори за елементарни въпроси, свързани с ежедневната им работа.

В Русе зареждат и много румънци, които идват в България на почивка. Служители от бензиностанции в района на Дунав мост споделят, че северните ни съседи предпочитат да напълнят резервоарите си у нас, тъй като тук цените са по-ниски в сравнение с Румъния. В съседното на Русе Гюргево А 95 се продава за 2,42 лв. за литър, дизелът е 2,36 лв, а пропан-бутанът е 1,04 лв.

Вижте какво споделят хората в анкета за Русе Медиа /видео/.

 

Exit mobile version