В Русенско отбелязват 29 юни – Ден на пътната безопасност, акцент са децата

За четвърта поредна година, по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ на 29 юни ще се отбележи денят, посветен на пътната безопасност с инициативи в цялата страна, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. В утрешния ден редица събития ще има и в Русенска област.

Над 200 ученици от русенските училища се очаква да се включат в среща с полицаи от Областната дирекция на МВР. Инициативата ще се проведе в Пленарна зала и се организира съвместно от ОДМВР и РУО, с подкрепата на Областната администрация и Община Русе. По време на срещата си с униформените децата ще разгледат специализирана техника за контрол на скоростта, полицейски автомобили и мотори, които ще бъдат паркирани пред сградата на Общината. Служителите на реда обещават да отговорят на всеки един въпрос и ще дадат полезни съвети за това къде трябва да се движи човек, ако няма тротоар, как се пресича с колело и др.

В част от детските градини в Русе вече се проведоха интерактивни игри, чрез които най-малките демонстрираха знания и умения за безопасно движение на пътя. Те бяха организирани от РЗИ и са част от ежегодна кампания, насърчаваща социално-отговорното поведение. В редица детски и в учебни заведения в областта гостуваха и полицейски служители, които по традиция провеждаха превантивни беседи с подрастващите, насочени към сигурността им през ваканционните летни месеци.

Във Ветово утре ще бъдат наградени участници в конкурса за детска рисунка, под надслов „Да играем безопасно на улицата“. В инициативата са се включили над 130 деца между 1 и 12 клас, както и от детските градини. Инициативата там се организира от Общината.

В Две могили утре жителите и гостите на града ще имат възможността да се срещнат с деца от ДГ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Две могили, придружени от техните възпитатели и от униформени служители от РУ – Две могили. Те ще раздават подготвени от децата картички, припомнящи основните правила за безопасност. Това ще се случи в централната градска част от 10 часа.

 

Exit mobile version