Русенски щангисти представят България на Европейското в Москва

Трима русенски щангисти са включени в националния отбор по вдигане на тежести, който ще представи България на започващото на 3 април  Европейско първенство за мъже и жени в Москва. И тримата тежкоатлети са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Това са Стилян Гроздев, Ангел Русев и Надежда Мейн Нгуен. И тримата вече имат солиден опит зад гърба си на международния подиум, а Ангел и Стилян са медалисти от предходни европейски първенства.

Първа на състезателния подиум в Москва ще излезе Надежда Мей Нгуен, която ще се състезава в категория до 45 кг. Състезанието в тази категория е заложено в програмата за 3 април от 17 часа.

На 4 април на подиума ще излезе Ангел Русев, който ще се състезава в категория до 55 кг. Според предварителната програма, неговата група трябва да започне своето представяне в 14 часа.  На същата дата, но от 20 часа ще започне представянето на състезателите в категория до 61 кг, където ще се представи Стилян Гроздев. Заедно с тримата щангисти ще бъдат и техните лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

„За първи път от години ще участваме с пълен отбор при мъжете, което е показателно за заявките, с които тръгваме. Надявам се всеки един от нашите представители да покаже максимума от своя потенциал, всички за жадни за изяви след повече от година без възможност да участват на големи първенства заради здравните мерки. Благодаря на треньорите по места, които наистина вършат апостолска дейност, за да може българските щанги да възвърнат позициите си в световния елит,“ каза старши треньорът Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.

Българите ще пътуват за европейското първенство в Москва на три групи, съответно на 2, 4 и 8 април, като всеки един от тях ще премине ден преди това PCR тест в София. Еврошампионатът в руската столица е олимпийска квалификация за Токио и бе пренасрочван два пъти, преди да бъде фиксиран сега да 3-11 април.

 

Exit mobile version