Русенски щангисти представят България на Световното за кадети в Мексико

Двама състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе са включени в състава на националния отбор по вдигане на тежести, който заминава за участие в Световното първенство за кадети до 17 години. Тази година първенството ще се проведе между 11 и 18 юни в град Леон, Мексико.

В състава, подбран от старши треньора на националния тим Иван Иванов, попаднаха Мартин Станев, който се състезава в категория до 49 килограма, и Джан Зарков, който се състезава в категория до 55 килограма. Заедно с двамата млади щангисти ще пътува и един от техните лични треньори – Кръстина Атанасова.

За Джан Зарков това ще бъде второ участие на подобен форум. Миналата година той направи дебют на Европейското първенство за кадети до 15 и 17 години в Полша, където завоюва бронзов медал в двубоя. За Мартин Станев, който има редица отличия при участието си в държавни първенства, това ще бъде дебют на международния подиум.

За да получавате веднага новините на Русе Медиа, присъединете се към канала ни във вайбър https://invite.viber.com/?g2=AQBWlaQX8S7xJU3dzX5cvoGdsG1jaB9D0AYdEoDedgSjT7S9VvfzkfcBVt1UJ3cg

Exit mobile version