Русенски щангисти излизат на Държавното отборно първенство, Стилян Гроздев се завръща

Над 25 русенски щангисти ще се включат през следващата седмица във втория кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести. Надпреварата ще се проведе между 23 и 26 ноември в град Хасково. Русенските състезатели ще бъдат водени от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. Те ще се включат в почти всички категории на Държавното отборно първенство – момчета, момичета, кадети и кадетки до 15 г., кадети и кадетки до 17 години, юноши, мъже и жени.

Сред участниците на първенството ще се завърне европейския шампион при мъжете от Москва 2021 г. Стилян Гроздев, който лекува тежка контузия повече от година. Двама от русенските състезатели, които са и част от националния отбор по вдигане на тежести, вече са записали своите индивидуални резултати. Ангел Русев и Надежда-Мей Нгуен продължават с подготовка си за Световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе в Колумбия през декември, заедно с останалите национални състезатели.

В първия кръг, русенските състезатели записаха добри постижения, които ще се постараят да запазят и във втория кръг. Според регламента, класирането в различните възрастови групи ще бъде на база на индивидуалното представяне на всеки от състезателите по клубове.

Exit mobile version