Русенски щангисти започват подготовка за Европейското първенство за юноши

Четирима русенски щангисти ще се включат в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести, който се подготвя за Европейското първенство за юноши и девойки в Норвегия през септември. Повиквателни от старши треньорът на националите Иван Иванов са получили Стилян Гроздев, Ангел Русев, Надежда Мей Нгуен и Стилияна Маринова. Четиримата тежкоатлети, които са възпитаници на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе ще започнат подготовката си в София в понеделник, а заедно с тях ще бъде един от техните лични треньори Радослав Атанасов.

Останалите състезатели на ТСК  – Русе и ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ заедно с треньорката на тима Кръстина Атанасова ще заминат също през следващата седмица на традиционния си летен възстановителен лагер. Тази година той ще е в Кранево. Както и досега, лагерът е подарък за децата от председателя на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов.

Наред с подготовката, ТСК – Русе се включи и в инициативата „100 дни спорт“. Вече мина първата демонстрация на открито, в която треньорите на клуба Кръстина и Радослав Атанасови, както и четирима от състезателите на ТСК показаха основни движения от вдигането на тежести. Уроците преминаха при интерес от русенци, които бяха любопитни да разберат техниката за вдигане на тежести. Някои с изненада разбраха, че при тренировките не се започва с големи тежести, а с тояжка.
Предстоят още две тренировъчни занимания – на 30 юли и 10 септември, които вероятно ще се проведат в обновената зала по вдигане на тежести в Спортен комплекс „Ялта“.
Всички занимания ще започват в 18 часа. В откритите тренировки участие ще вземат национални състезатели по вдигане на тежести, които са възпитаници на клуба, както и ученици в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“, които ще използват подходящи уреди за заниманията.
Откритите уроци, които са част от инициативата „100 дни спорт“ са безплатни за деца и възрастни.

Exit mobile version