Русенски актьори пеят любими парчета в „Артисти в джаза“ /ВИДЕО/

„Артисти в джаза“ е новата премиера, която Русенският драматичен театър ще представи на 18 април. Спектакълът е авторски, дело на актрисата Евгения Явашева, която е негов режисьор и сценограф. Участниците – актьори от Драматичния театър, ще изпълнят свои любими парчета, избрани от самите тях.

„Най-ценното за мен е, че всички сме тук по желание, всеки воден от любовта си към музиката, към джаза, без да се страхува да провокира себе си и да се постави в една нетрадиционна среда. Има пеещи артисти, но да пеем на живо пред микрофона през цялото време ни е за първи път. Всеки сам е избрал какво да изпее, какво да сподели с публиката, да разкаже какво е за него джаза и какво е да си в джаза. Това е едно изключително искрено представление, защото никой не играе нищо, а сме самите себе си. Заставаме пред публиката като самите нас и  се получава един искрен джаз. Работата не беше лесна, но всеки даде всичко от себе си“, сподели Евгения Явашева.

Тя разказа още, че с някои от колегите си работи от 16 години, но сега ги вижда в нова светлина. „Този проект много ни сближи и си давам сметка за пореден път, че музиката е най-великото изкуство, и много завиждам на музикантите“, каза още актрисата.

Изпълненията на сцената ще бъдат с жива музика, която ще изпълнява известният русенски пианист Илиян Трифонов. За него това е напълно ново преживяване, което е много интересно и уникално. „Предизвикателство е, защото аз съм работил само с професионални певци. Тук имаме артисти, които, освен че пеят, ще покажат песните по един артистичен и индивидуален начин, Всеки ще изпее песента така, както усеща себе си в тази песен. Затова е много ценен спектакъл“, каза Илиян Трифонов.

Актьорите, които ще излязат пред публиката, споделиха, че спектакълът е направен да достави удоволствие на публиката. „Това е представление с много хубава музика, направено с много вкус. То е за зрителя, който ходи на театър или гледа изкуство не само за да се забавлява, но и да научи нещо, за зрителят, който е на ниво“, каза Любомир Кънев.

В „Артисти в джаза“ участват Венцислав Петков, Евгения Явашева, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Надя Банчева.

Exit mobile version