Русенският университет укрепва връзките с Института VIAEP в Ханой

Днес бе подписан договор за сътрудничество между Русенския университет и Института за аграрно инженерство и технологии /VIAEP/в Ханой, Виетнам от ректора на Русенския университет академик Христо Белоев и директора на VIAEP доц. д-р Фам Ан Туан.

На срещата присъстваха заместник директорите на VIAEP Нгуен Дък Лонг, Дин Ти Там и Нгуен Дък Тиен, ръководителят на международния отдел Ле Ха Хай.

Присъстваха още досегашните директори на VIAEP Фам Ван Ланг- първия защитил докторант от Виетнам в Русенския университет през 1987 г., Чу Ван Тиен и Нгуен Нанг Нйонг.

Присъстваха и докторите защитили в Русенския университет д-р Дау Те Ню и д-р Чан Хонг Тау.

От Русенския университет в срещата участва проф. д-р Красимир Мартев.

В над двучасова дискусия бе обсъдено досегашното партньорство и сътрудничество между двете институции. В  Русенския университет са обучени 4 докторанта работещи във VIAEP. В момента в Русенския университет се обучава докторанта Нгуен Дък Лонг, кайто е докторант на академик Христо Белоев.

Бяха договорени нови форми на сътрудничество: съвместно обучение на докторанти; участие в научни конференции: съвместни публикации в базите данни Scopus и Web  of Science; работа по съвместни проекти и др.

Директорът на VIAEP представи новите разработки на института и проектите по които ще се работи. Бяха обсъдени и очертани възможностите за съвместни дейности.

Колегите от VIAEP  показаха лабораториите си, прототипи на нови машини и бяха проведени демонстрации с тях.

В следващите дни академик Христо Белоев ще работи с двамата докторанти които ръководи и ще проведе научен семинар с екипи от VIAEP.

Exit mobile version