Русенският университет и Висшето транспортно училище сключиха меморандум за сътрудничество

Днес между Русенския университет “Ангел Кънчев” и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ беше сключен меморандум за сътрудничество. Документът беше тържествено подписан от ректора на Русенския университет – акад. Христо Белоев, и ректора на Висшето транспортно училище проф. д-р инж. икон. Даниела Тодорова. Той предвижда съвместни дейности, състоящи се в участие, разработване и изпълнение на национални и международни проекти, създаване на смесени научноизследователски колективи за научни разработки и публикации, организиране и провеждане на национални студентски състезания, конкурси, дискусии и други образователни форуми.

Партньорството на страните по договора ще се състои в организиране и провеждане на посещения и мероприятия с участието на преподаватели и студенти от двете висши училища, съвместни презентации, обучения, провеждане на открити лекции, участие на академични преподаватели и от двете страни като консултанти или рецензенти при подготвяне на учебници, учебни помагала, научни разработки и проекти, както и във взаимно популяризиране на реализираните резултати в публичното пространство.

Акад. Белоев и проф.дД-р Даниела Тодорова изразиха своето удовлетворение от превърналото се вече в една добра традиция досегашно партньорство между двете висши училища и изказаха своята увереност, че сключването на настоящия меморандум ще доведе до разширяване и задълбочаване на това ползотворно сътрудничество.

В знак на благодарност за досегашната отлична съвместна работа на ректора на Русенския университет бяха връчени Плакет  “ЗА ЗАСЛУГИ” на Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков” и подаръчна плочка “КИРИЛИЦА”.

Exit mobile version