Русенският университет затваря, лекции и изпити ще се водят онлайн

Русенският университет затваря, а лекции и изпити ще се водят онлайн. Това разпореди ректорът проф.Христо Белоев във връзка с обявеното извънредно положение в страната.

Присъствените учебни занятия се преустановяват  в периода от 16 до 29 март. Образователният процес ще се провежда неприсъствено, чрез електронната платформа за дистанционно обучение на Русенския университет (https://e-learning.uni-ruse.bg/ ) и други средства за онлайн обучение.

Изпитната дата със задочните студенти на 21 март се отлага за 4 април. Преподавателите, разполагащи с тестове в електронната платформа за дистанционно обучение на Русенския университет (https://e-learning.uni-ruse.bg/ ), ще проведат изпита дистанционно.

Преустановят се всички мероприятия, провеждани в Русенския университет, но продължава онлайн приемането на заявления за явяване на кандидатстудентски изпити. Предварителният кандидатстудентски изпит на 21 март и 4 април се отлага за 25 април. Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Exit mobile version