Русенският театър благодари на медиците от първа линия със спектакъл

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ ще изрази своята благодарност към медиците от първа линия, като  ще направи специален жест към тях и ще им подари свой спектакъл. Комплиментът е към труда и отдадеността на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ – Русе, УМБАЛ „Медика“ и УМБАЛ „Канев“, които са изложени на повишен риск от зараза с COVID-19.

Поканата на културният институт бе отправена до инж. Иван Иванов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Канев“, Алисе Муртезова – административен директор на  Лечебни заведения „Медика“, и д-р Иванка Маринова, директор на ЦСМП – Русе.

Подаръкът е комедията „Двама съвсем голи мъже“ със специалното участие на Михаил Билалов, като представлението ще се играе на 24 юни от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание.

Денят не е избран случайно – това е Еньовден, който е и Ден на фармацевтите в България, свързан в народните вярвания с билките и техните лечебни свойства. От театъра не са забравили и зъболекарите в града, като за тях се подготвят ваучери за еднократно посещение на двама души в предстоящия сезон.

Exit mobile version