Русенският боксьор Радослав Росенов отива на 1/4 финал след нокаут за 40 секунди

January 22, 2022, София: Бокс Купа "Странджа" 2022 III-ти ден /вечерен сеанс/ в зала София, Tuesday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

Състезателят на Боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов дебютира с впечатляваща победа в мъжкия бокс. 4-кратният европейски шампион при подрастващите се класира за 1/4-финалите на Купа „Странджа“. Талантът ни в категория до 60 килограма, възпитаник на треньора Съби Събев, нокаутира за 40 секунди датчанина Елиас Идриси.

Росенов изобщо не губи време и след като успя да пласира тежък десен прав в първите размени на удари, след това буквално матира съперника с ляво кроше. Идриси успя да се изправи, но съдията на ринга прецени, че не е способен да продължи и сложи край на срещата. Днес Росенов ще се изправи за място на полуфинал срещу Симоне Спада от Италия.

За съжаление другите две участнички от БК „Русе“ Севда Асенова и Габриела Димитрова загубиха срещите си и не продължават към медалите.

Купа „Странджа“ продължава днес с нова порция зрелищни мачове. Освен Росенов на ринга ще се качат Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Уилиам Чолов, Рами Киуан (75 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).

Exit mobile version