Русенският боксьор Викторио Илиев спечели сребро от Европейското за младежи

Русенският боксьор от БК „Локомотив“ Викторио Илиев завоюва сребърен медал на Европейското първенство по бокс за младежи. Националът отстъпи на финала в категория до 60 килограма пред Билал Дакаев от Русия с единодушно съдийско решение – 0:5 гласа.

Дакаев започна първата част по-агресивно и сменяше гарда с цел да обърка Илиев. Българинът не остави съперника му да диктува темпото на игра и също се втурна в атака, като отбеляза силни попадения с дясната си ръка в трупа на Дакаев. Националът на Русия искаше да превърне битката в “мръсен” бокс с често търсене на клинч и удари от близка дистанция, но Илиев не позволяваше това да се случи и се отбраняваше умело.

Темпото на игра стана още по-високо в началото на втората част. Първите шейсет секунди преминаха на висока скорост, но след това Дакаев все по-често стигаше до близка дистанцията. Това доведе до накъсване на играта започна заради удари с глава и прекалено дълго време в клинч. Двамата боксьори разменяха яростни крошета в последната минута от рунда, но никой не отстъпваше назад.

Викторио зае центъра на ринга в последните три минути и се впусна в атака. Единственият му шанс да спечели след първите два рунда беше да отбележи поне един нокдаун и той го търсеше неуморно. Дакаев изигра по-предпазливо тази част. След финалния гонг съдийските карти показаха единодушно решение в полза на представителя на Русия. Така Илиев остана със сребро от шампионата на Стария континент, който се провежда в Ереван, Армения.

Exit mobile version