Русенските полицайки – най-добри в стрелбата с пистолет /ВИДЕО/

Зоналното състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, което се проведе днес в Русе, завърши с успех за русенските полицаи. В отборното класиране при жените победител стана отборът на ОДМВР-Русе, а при мъжете призът взе Първи отбор на ОДМВР-Силистра.

Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи. Състезанието бе открито от директора на ОД на МВР-Русе ст.комисар Теодор Атанасов, който връчи и наградите на победителите.

Ето и класирането:

Жени – индивидуално

Първо място – Людмила Пенева / ОДМВР – Русе

Второ място – Венета Сорева / Сектор БОП – Русе

Трето място – Деница Господинова / ОДМВР – Русе

Мъже – индивидуално

Първо място – Даниел Костадинов / ОДМВР – Силистра

Второ място – Мартин Стойчев / ОДМВР – Русе

Трето място – Евгени Мирчев / ОДМВР – Силистра

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.
Зоналното състезание в Русе се реализира в изпълнение на утвърдения спортен календар за 2021 г. на Спортна асоциация – МВР и на основание „Вътрешни правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност на служителите от МВР, както и „Специализираната методика по стрелкова подготовка на служителите на МВР“.

Exit mobile version