Русенска ученичка спечели наградата „Най-добър млад готвач“

Цветослава Тонковска от ПГ по туризъм в Русе бе определена за най-добър млад готвач в регионалния кръг на националното състезание по ресторантьорство, което се проведе в ресторанта на хотел „Дунав плаза“ в Русе. Второто място отиде при Емре Ахмед от Варна, а трета се класира Моника Василева от Добрич.

Сред сервитьорите най-много точки събра Вилина Кирова от Добрич, а втора остана Виктория Василева от Русе. Почетната стълбичка допълни варненката Соня Манoловска. Всички ученици са възпитаници на професионалните гимназии по туризъм в съответните градове. В състезанието се включиха ученици от областите Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Плевен, Русе и Търговище.

За призьорите бяха осигурени специални награди. Освен грамоти, медали и купи, те получиха и еднократна парична премия от Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. За класиралите се на първо място тя бе в размер на 150 лв., за техните подгласници 100 лв., а за завоювалите трето място 50 лв. Също така всички участници в надпреварата получиха и професионални престилки, осигурени от организацията и сертификати за участие. За Топ 3 във всяка от двете категории имаше и грамоти от областния управител Галин Григоров.

Журито също не се размина без отличия. Освен почетни плакети от директорката на Професионалната гимназия по туризъм в Русе Ренета Вълева те получиха и книга с рецепти от крайдунавския град от началото на 19-и век. Те са събирани от ученици в гимназията с помощта на местния Държавен архив.  Награда за цялостен принос към развитието на професионалното образование в областта получи и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Снимка: Русеинфо

Exit mobile version