Русенска стопанска камара помага в европроект за традициите в селските райони

Русенска стопанска камара ще партнира в европейски проект, свързан с традициите в селските райони. Той ще се реализира по програма Еразъм+: SUSTRADER (Sustainable Traditions for Entrepreneurs in a Rural environment), с водеща организация CEPA Montes Norte от Испания.

В проекта са включени 5 страни (Испания, България, Португалия, Словения и Латвия), като Русенска стопанска камара е избрана за партньор заради опита си в сферата на предприемачеството, устойчивото развитие и развитата мрежа от партньори в страната.

Целта на проекта е създаването на мрежа сред лицата, които се обучават в партньорските организации, като чрез участието в дейностите да променят нагласите си към: „Аз мога да бъда двигателят на бъдещето си!“.

„Именно това е нагласата, от която се нуждаем, за да променим перспективата на хората, населяващи нашите села и малки градове. Това е възможността, която искаме да използваме и да подчертаем пред местните власти и медии. Ще включим цялата общност, като представим нашите продукти и проведем редица семинари в нашите мобилности. Ще заведем участниците в успешни кооперации и семейни предприятия, за да им дадем публичност не само на местно ниво, но и в страните, участващи в SUSTRADER“, обясниха от Стопанската камара.

Проектът е съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз. Линк за блога на проекта: https://sustrader.blogspot.com/p/summary.html

Exit mobile version