Русенска опера се завръща със спектакъл на „Набуко“ на открито

Русенска опера се завръща на артистичната сцена след края на извънредната епидемиологична обстановка. Трупата ще реализира спектакъла, който трябваше да се играе на открито в Лятната програма през юли – операта „Набуко“ от Верди, като новата дата е 6 август от 21 часа на площада пред Русенска опера. Събитието ще се състои с подкрепата на Община Русе.

Спектакълът е адаптиран сценично за открито пространство, като режисьор е Аделаида Якимова – Фурнаджиева. На диригентския пулт ще бъде Димитър Косев. В екипа участват още: хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани, концертмайстор – Ефтима Евтимова, сценография – Иван Савов, костюми – Иван Савов и Марио де Карло.

В ролите публиката ще види едни от най-добрите солисти на Русенска опера. Набуко ще бъде в изпълнението на баритона Венцеслав Анастасов, Измаел е тенорът Петър Костов, а Закария – басът Момчил Миланов. Партията на Абигайле е поверена на сопраното Владислава Гарвалова, Фенена ще бъде мецосопраното Петя Цонева. В останалите роли са Стоян Стоянджов – върховен жрец, Иван Пенчев –  Абдало, Теодора Чукурска – Анна.  Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера – Русе.

Exit mobile version