Русенска опера запозна децата от Мартен и Николово с оперното изкуство

Три представления на детския спектакъл „Приказка за вълшебната флейта“ поднесе Русенската опера на децата от Мартен и Николово. Трупата гостува на 15 януари на малките ученици от ОУ „Отец Паисий“ в Мартен, а на 16 януари – на ДГ „Приказен свят“ и  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Николово.

Най-новият детски спектакъл на Държавна опера – Русе „Приказка за вълшебната флейта“ е насочен към децата във възрастовите групи от 3 до 11 години и е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкова малки деца върху класическата музика.

С участието на разказвач, ансамбъл от инструменталисти (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти, както и оперни артисти – солисти, в тази нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл накратко е представен приказният сюжет на операта „Вълшебната флейта“ на В. А. Моцарт.

Децата бяха развълнувани и много въодушевени да се срещнат с артистите и да се запознаят с музикалните инструменти отблизо. С любопитство и възхита попиваха всеки момент от представлението, а след края му бяха нетърпеливи да се снимат с всички от състава на русенската трупа.

 

Exit mobile version