Русенската фирма „А. Л.Филтър“ с награда „Работодател на годината“

Русенската фирма „А. Л.Филтър“ бе обявена за „Работодател на годината-2021“ от Агенцията по заетостта. Тя е наградена в категорията „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар”, където бе отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта в страната.

За региона на Русе това е „А. Л.Филтър“, която е най-голямата за производство на автомобилни филтри в Русе и региона, част от A.L. Group. Осигурила е устойчива заетост на 70 безработни лица, от които 53 са от неравностойните групи на пазара на труда. Наема безработни от отдалечени населени места, където търсенето на несубсидирания трудов пазар е минимално като Сливо поле, Ветово, Кубрат и Бяла.

Общо 13 работодатели бяха отличени по време на форума „Работодател на годината – 2021”, чието 18-о издание се проведе  в онлайн формат. Виртуалното събитие бе открито от изпълнителния директор Драгомир Николов, а имената на наградените обявиха министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, както и зам.-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Надя Клисурска.

И тази година най-активните партньори на Агенцията по заетостта от цялата страна бяха класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и „Успели заедно”.

Exit mobile version