Русенската тарла ще се състои в Парка на младежта от 18 април до 1 май

Традиционният пролетен панаир, познат повече като Русенската тарла, ще се проведе в периода от 18 април до 1 май включително, гласи заповед на кмета Пенчо Милков. Тарлата ще бъде отново в Парка на младежта по алея „Перистери“ (северно от шадравана) и алея „Младост“.

Съвкупността от всички преместваеми обекти е определена до 3400 кв. м обща заета площ. След достигане на максимално допустимата площ няма да се издават разрешителни.

Исканията за участие в Пролетния панаир се подават в Центъра за информационно и административно обслужване при Община Русе, пл. „Свобода“ №6, гише №1. Няма ограничения за броя и вида на съоръженията, за които едно физическо или юридическо лице може да подаде документи.

Размерът на таксите за търговска дейност се определя съгласно Наредба №16:

А. За атракционни съоръжения и други подобни – 0.50 лв. на кв. м/ ден съгласно чл. 25 от Наредбата;

Б. За разполагане на павилиони, щандове, сергии, шатри и други подобни за продажба на хранителни и нехранителни стоки – 3.60 лв. на кв. м/ ден с вкл. ДДС съгласно чл. 24 и чл. 24а от Наредбата;

В. За разполагане на маси и столове за хранене – 0.51 лв. на кв. м/ ден съгласно чл. 23, ал. 1, т. 1.2, във връзка с чл. 23, ал 4 от Наредбата;

Участниците заплащат пълната такса за целия период от 18.04.2024 г. до 01.05.2024 г. (14 дни).

Търговските обекти в Пролетния панаир следва да работят с нормирано работно време по смисъла на чл. 8, ал. 2 от Наредба № 5 за търговската дейност на територията на Община Русе. При осъществяване на дейността си търговците следва да спазват разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда.

Общинска полиция и звено “Инспекторат, охрана, обществен ред и сигурност” ще осъществяват контрол за спазването на обществения ред на територията на панаира съобразно вменените им с общински наредби правомощия.

 

Exit mobile version