Русенка: „Паякът“ ми вдигна колата, а знак за репатриране нямаше /ВИДЕО/

Русенка е останала днес без автомобила си, след като той е бил вдигнат от „паяк“ на бул.“Придунавски“. Жената е паркирала сутринта, а на обед, когато е отишла да вземе колата си, е установила липсата й. Признава, че е спряла след знак, който указва, че паркирането е забранено, но под него няма знак, че нарушителите се вдигат от репатриращ автомобил. Всъщност такава табела съществува, но е обърната наопаки и няма как да бъде видяна от движещите се по еднопосочната улица.

Жената първоначално изпаднала в шок, че автомобилът й е откраднат, а впоследствие станало ясно, че е репатриран на наказателния паркинг. Собственичката приема да бъде глобена, но не и да й вдигат колата без предупреждение. „Първо, по никакъв начин нямаше как да разбера дали той е откраднат или вдигнат от репатриращ автомобил. Обадих се на 112, казаха ми да проверя на наказателния паркинг.Там беше с мотива, че има знак, който указва, че спиращите автомобили се репартират. Ето го знакът, вие ми кажете правилно ли е поставен и защо автомобилът ми беше вдигнат. За мен е неправилно. Прочетох наредбата за пътни знаци, те се поставят отдясно на платното за движение и са с лице към идващите МПС. Тази улица е еднопосочна и той не трябва да бъде поставен в тази посока“, казва потърпевшата.

Във въпросния участък днес е започнала дейност по водния проект и е въведена временна организация на движението, съгласувана с общината и Пътна полиция. Работниците на място обясниха, че са се обадили на „паяка“, за да премести един стар автомобил, който от години стои неизползваем, а е пречел на изкопните работи и е имало опасност кофата на багера да го удари. Имало и други паркирани коли след забранителния знак, но те не са пречели. По думите на работниците собственикът на стария автомобил се е възмутил, че вдигат само неговата кола, и е подал сигнал на тел.112 за останалите. Така се е стигнало до вдигането и на автомобила на жената.

Русенката е подала жалба до общината и до ОП „Комунални дейности“, като е приложила снимка за неправилно поставения знак. Претенциите й са, че колата й е вдигната неправомерно.

Exit mobile version