Русенката Мария Анастасова пее на живо в Лондон песните от Baldur’s Gate 3

Русенската оперна певица Мария Анастасова ще пее на живо в „Роял Фестивал хол“ в Лондон песните от компютърната игра Baldur’s Gate 3. Музиката към играта, създадена от българския композитор Борислав Славов, спечели наградата на Британската филмова академия БАФТА за видеоигри. Както Русе Медиа писа, Мария е една от изпълнителките на песните от саундтрака.

Събитието в Лондон ще бъде в рамките на Game Music Festival, в който ще  има два концерта: The Sounds of The Fireflies с музика от The Last of Us Part I & II и The Symphony of The Realms с музика от Baldur’s Gate 3. Специални гости ще бъдат композиторите Густаво Сантаолала и Борислав Славов.

На сцената ще прозвучи и красивият и омагьосващ глас на Мария Анастасова, която ще изпълни някои от най-запомнящите се песни от играта. Това са песните „Down by the River“ и „Who Are You“, които играчите слушат, докато си изработват героите. „Song of Balduran“, която е епична бардова песен за самия Балдуран, звучаща в Elfsong Tavern , и „Raphael’s Final Act“ – дует с един от злодеите на играта, който звучи по време на битката с него.

Exit mobile version