Русенката Мария Анастасова омагьосва като Бел в „Красавицата и звяра“ /ВИДЕО/

Младата и талантлива русенска оперна певица Мария Анастасова жъне успехи в най-новата премиера на Варненската опера – първата българска постановка на мюзикъла „Красавицата и звяра“. Мария е една от трите солистки, които изпълняват главната роля на Бел. Предстоят спектакли на „Красавицата и звяра“ в Габрово на 12 ноември и в НДК в София на 14 ноември.

„Аз работя от 3 години в Русенската опера, пея в опери и оперети, но съм участвала и в няколко мюзикъла, единият от тях „Големанов“, с реж. Сребрина Соколова. Тя ме покани в кастинга за нейната постановка на мюзикъла „Брилянтин“ във Варна, така че „Красавицата и Звяра“ е втората ми изява в мюзикъл на варненска сцена. Аз съм от поколението, което гледаше първите анимационни филми на Дисни, сега излизат нови версии, които подновяват интереса към тях. Харесвам анимацията, аз самата също се занимавам с анимация, така че когато разбрах за кастинга на „Красавицата и Звяра“ си казах, няма начин да не кандидатствам. Щастлива съм, че ме избраха за ролята на Бел.

Работата върху „Красавицата и Звяра“ много ме обогати и ме научи на неща, които досега не са ми трябвали в операта – фехтовка, танци. Много от колегите са драматични актьори, така че събрах опит за артистичното превъплъщение на сцената, въобще за един месец научих толкова много неща.

Аз съм темпераментен, хиперактивен човек и тези качества ми помагат в определени сцени с моята героиня. Но основното в Бел е нежността. С нежността, която излъчва цялото й същество, тя събужда нежност у Звяра и аз трябваше да се преодолея и да открия мекотата в себе си, за да предам вярно нейния характер“, казва в интервю пред БНР-Варна Мария Анастасова.

Концертът в костюми  е под режисурата на Петко Бонев, оркестрация и диригент – Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми – Ася Стоименова, сценично движение и пластика – Анна Пампулова. Участват Оркестър и балет на Държавна опера-Варна и Варненската детско-юношеска опера с художествен ръководител Ганчо Ганчев.

Exit mobile version