Русенец строши стъкло на кола заради руското знаме

Руско знаме, подразнило русенец на националния празник 3 март, стана причина за бързо производство за хулигански действия.

Вчера около 18.30 ч в полицията е постъпил сигнал за хулигански действия, извършени от мъж в района на ул. „Янтра“ в Русе. На място била изпратена групата за охрана на обществения ред при Второ РУ. На адреса ги чакал 50-годишният собственик на лек автомобил „Рено Еспейс“, който бил паркиран на ул.“Янтра“ със счупено стъкло на задна дясна врата.

Мъжът обяснил, че в колата имал тръба със закрепен на нея руски флаг. За да затисне тръбата неподвижно, бил използвал стъклото, а знамето се показвало навън. 45-годишен мъж се подразнил от вида на руското знаме и решил да го издърпа от колата, като при опита си строшил стъклото. Счупил тръбата на две, като горната част заедно със знамето хвърлил върху друг автомобил, а долната част от тръбата – на тротоара.

Посоченият като извършител на деянието е бил установен от полицията, като пред органите на реда обяснил, че не е искал да чупи стъклото, а само да махне знамето. По случая е започнато разследване в хода на образувано бързо производство.

Exit mobile version