Русенец презентира висшето образование у нас пред кандидат-студенти в Бангладеш

Русенецът Станислав Бонев представи висшето образование в България на семинар в Бангладеш, където бе като официален представител на Русенския университет.

Основната цел на събитието, проведено с помощта на местни партньори, е  младите кандидат-студенти от Бангладеш да открият възможността да се обучават в България и по-специално в Русе. В презентацията си Станислав Бонев е акцентирал и върху популяризирането на България като дестинация за инвестиции и възможности за развитие на младите и интелигентни хора от Бангладеш.

Семинарът, проведен от русенеца, е пожънал голям успех и Станислав Бонев е бил поканен от министъра на благосъстоянието на емигрантите и заетостта в чужбина  на Бангладеш Шофикур Рахман Чоудури. Двамата са обсъдили въпроси от първостепенно значение за развитието на отношенията между Бангладеш и България, в частност за внос на работна ръка и възможностите пред студентите.

При добро стечение на обстоятелствата се очаква над 500 студенти да бъдат привлечени за обучение в РУ и реализация по придобитите специалности в град Русе, което ще стимулира местната икономика и ще открие град Русе като желана дестинация за чуждестранните студенти, коментира Станислав Бонев, който е и председател на Младежкия ГЕРБ-Русе.

Exit mobile version