Русенец е вторият българин, стигнал до „Мистър Олимпия“  /ВИДЕО/

23-годишният професионален културист Валентин Петров от Русе стигна до най-престижния турнир “Мистър Олимпия 2022”. Той е вторият българин, който се е състезавал на тази сцена, след Добри Делев през 2016 г.

Валентин спечели преди по-малко от година първата си про карта.

Само за няколко месеца като професионален състезател, той се класира за “Мистър Олимпия” и то не по точки, а след първо място на квалификацията в Калифорния. Той бе и най младият атлет в категорията Класик Физик.

За съжаление Валентин не успя да стигне до финалите и остана извън Топ 10. Той сподели, че се готвил 40 седмици и е имал 5 състезания, но преди турнира не е бил в най-добрата си форма. „Стресът и напрежението бяха ужасно големи последните 10 седмици и най вече последните две. Трудно е да се преглътне, но това за мен не е грешка, а урок. Тялото и мозъка ми се уморени на този етап и ми трябва почивка. Имах две цели – да стана най младият професионалист в България ( което се случи миналата година ) и да бъда вторият българин на „Мистър Олимпия“, казва Валентин.
Въпреки това русенецът отчита, че е имал изключително добър сезон, още повече, че е претърпял и операция от херния, но се е възстановил напълно.

Щастлив е, че е номиниран и за „Новобранец на годината“ и отсега заявява, че отново ще се пробва за „Мистър Олимпия“.

https://www.facebook.com/ifbbprovalentin/videos/6395841707094012

Exit mobile version