Русенец без маска се опънал на полицаите, заради агресията му бил задържан

44-годишен русенец бил задържан от полицията след серия от нарушения, свързани с извънредното положение и неподчинение. На 18 април следобед служители от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ били изпратени на ул. „Райна Княгиня“, където граждани сигнализирали за струпване на хора.

На място полицаите видели петима мъже, като единият от тях е бил без поставена предпазна маска на лицето. Униформените му поискали да представи лична карта, за да му  бъде съставен акт. Той обаче не изпълнил разпореждането, започнал да ги обижда и псува. Преминал към агресивно поведение, при което ритнал един от полицаите по крака. 44-годишният мъж бил отведен в районното управление, където е продължил да се държи по същия начин. Случаят е документиран от разследващите и е образувано досъдебно производство.

Още две нарушения са констатирани през уикенда, този път на карантината. В събота по обед на ул. „Опълченска“ полицаите установили, че мъж на 36 години под карантина не е у дома си, а е пред блок 307. Русенецът обяснил, че е излязъл за малко навън.  В неделя по обед пък станало ясно, че 44-годишен мъж не е на посочения от него адрес на ул. „Ради Иванов“, където би трябвало да пребивава по време на карантината. При проверката било установено, че не се намира във въпросното жилище.  Случаят е документиран и е започнато досъдебно производство.

Exit mobile version