Русенецът Павел Кашов се състезава мъжки с европейския елит в АТВ мотокрос

Русенският състезател Павел Кашов с „Yamaha“ от „Мото Екстрийм Русе“ зае 12-то място в последния кръг от Европейския шампионат куадкрос Europe Quadcross EMX Championship (АТВ мотокрос) в Крамолин, Чехия и 13-то в крайното подреждане за сезона. В последния кръг на шампионата участваха само състезатели от най-високо ниво и конкуренцията беше много сериозна, а пистата – бърза и на моменти опасна.

Ето какво сподели за състезанието самият Павел Кашов: „На квалификацията не можах почти да карам понеже ми блокира предната спирачка още в 1-та обиколка преди питлейна. Не можах изобщо да опозная пистата и направо влязох в първи манш при доста тежки условия, след като моторите с кош бяха карали. В първия и втория манш завърших 13-ти. В 3-ия манш на старта стана инцидент с един от състезателите и прекратиха състезанието, а след 30 минути рестартираха манша. Част от пистата беше огромно спускане със завой в края и огромни коловози, на които завои към средата на състезанието, претърпях инцидент – АТВ-то ми и аз излетяхме в гората с много голяма скорост. За радост не уцелих дърво и ми нямаше нищо. Отне ми повече от 5 минути да освободя АТВ-то от всички тръни, които го бяха увили и успях да се върна на пистата. Към последната обиколка ми падна ауспуха, но не се отказах и продължих с бавна скорост, като целта беше да завърша. И го направих – 9 ти в третия манш!“

През сезона Кашов записа 20-то място на старта в Ийин, Чехия, 14-то в Ланге, Естония и 12-то в Крамолин, Чехия, което му отреди 13-то място в крайното подреждане за сезона с 65 точки. Шампион стана естонецът Кевин Саар с „Ямаха“ с 213.

Exit mobile version