Румънец опита да прекара през Дунав мост близо 1900 пиротехнически изделия

Гранични полицаи на Дунав мост са открили в лек автомобил близо 1900 пиротехнически изделия, които румънски гражданин се опитал да внесе в Румъния, без да има необходимите разрешения.

Във вчерашния ден колата, регистрирана в Италия, е спряла за граничен контрол в Гюргево. В нея са пътували трима румънски граждани. След извършения физически контрол на превозното средство граничните полицаи открили в черна чанта няколко вида пиротехнически изделия в общо количество 1896 броя.

Техен притежател се е оказал 47-годишен румънски гражданин, пътник в автомобила, който казал на полицията, че ги е закупил от България, с намерение да ги използва по време на празниците.

Стоката, оценена на стойност 1800 леи, е иззета с цел продължаване на разследването от полицейските служители на Окръжния полицейски инспекторат в Гюргево – Служба за оръжия, експлозиви и опасни вещества.

По случая е образувано наказателно производство за престъпление „ операции с пиротехнически изделия, извършени без право“, което се наказва по Закона относно режима на експлозивните вещества.

Exit mobile version