Ротари и „Дунарит“ дариха детска площадка на ясла №4 в Русе /ВИДЕО/

Нова детска площадка получиха малчуганите от детска ясла №4 в Русе, която днес официално бе открита в двора. Проектът е на Ротари клуб Русе Дунав , съфинансиран от Фондация „Ротари“ и в партньорство с Община Русе , „Дунарит“ АД и Ротари клуб Русе .

Това е второ дарение на Ротари клуб Русе Дунав за детската ясла, а целта му е да се осигури добро физическо и психично здраве на децата. „Кандидатствахме за безвъзмездна помощ от Ротари интернешънъл, бяхме одобрени и я получиме. Привлякохме и партньори и сега сме на най-важния етап от изпълнението на проекта ни – да предадем детската площадка на стопаните й. Нашият клуб в годините назад е изпълнявал подобни проекти в русенските училища и в заведенията за по-малки деца. Всичко това е подчинено на мисията на Ротари – безкористна служба на обществото, а главна цел в нашия клуб е да изпълняваме проекти, свързани с подрастващите“, каза президентът на клуба Кръстю Кръстев.

Кметът Пенчо Милков заяви, че е изключително важно в какви условия се отглеждат и възпитават децата. „В Детска ясла №4 условията не са така добри, както на други места. Общината го е видяла и в детски ясли №4 и № 5 започваме мероприятия за подобряване на средата“, каза кметът. Той изрази надежда, че положителната енергия на дарителите ще зарази и други хора, които да направят полезни неща за обществото и Русе.

Близо 100 деца ще се възползват от новите съоръжения, а от името на колектива директорът на яслата изрази благодарността за дарението.

Exit mobile version