Ротарианци от цялата страна направиха парад с фанфари и знамена в Русе

Ротарианци от цялата страна избраха да отбележат 2 юни в Русе. В Деня на Ботев и загиналите за свободата членовете на „Ротари България“ се събраха, за да представят социалните проекти, които са реализирали през изминалата година. Средствата, заделени за каузи  в подкрепа на обществото, възлизат на над 1 милион лв.

Над 70 клуба от цялата страна дефилираха в тържествен парад по центъра на Русе. Начело с ученически фанфарен оркестър, те положиха венец пред Паметника на свободата, за да почетат делото на Ботев. За ротарианците благоденствието на България е една от основните им мисии.

„Повече от 300 регионални проекта са изпълнени през годината. Можем да кажем смело, че Ротари България е най-големият социален предприемач в България. Проектите са в областта на детското здраве, детското образование и грамотност, околната среда. Само тази година над 10 000 дръвчета са засадени в България лично от нас с доброволчески труд“, сподели Емил Коцев от русенския „Ротари клуб“.

В момента в България има 88 ротариански клуба, в които членуват над 2000 души. „Лесно е да си ротарианец, ако си ротарианец по душа. Това, което се изисква, не са някакви високи критерии, а се изисква човек да изпитва от това, когато помага на други хора, които не са имали такъв късмет“, казва още Коцев.

В ротарианското движение има и приемственост. Близо 1000 момчета и момичета участват активно в младежките клубове на Ротари, за да работят в полза на обществото.

Exit mobile version