Ротарианците дариха модерен кабинет на ПГ по електротехника /ВИДЕО/

Нов и модерен кабинет по гражданско образование и хуманитарни науки посрещна днес първите си ученици от ПГ по електротехника в Русе. Той стана факт благодарение на дарителската дейност на ротарианците от фондация „Ротари“, клубовете Ротари-Русе, Ротари Русе-Дунав, както и клубовете от Силистра и Свищов. С близо 8000 лв. са закупени нови ученически маси, столове, учителско бюро, направен е ремонт на целия кабинет.

Директорът на гимназията Надежда Русева благодари на дарителите. „Мечтая си всички стаи в нашето училище да изглеждат по този начин и дано има хора с такива сърца като вашите , за да могат учителите и учениците да се обучават в една такава приятна и спокойна обстановка, използвайки съвременните методи и технологии в своята работа“, каза тя. И благодари специално на инициатора Тони Мицов, бивш възпитаник на училището.

Самият Тони Мицов обясни, че модернизирането на учебния процес с помощта на нови технологии позволява да се презентира материалът по един по-достъпен и по-атрактивен начин за учениците. Преподавателят по история Искра Чакърян изрази благодарност от името на преподавателите, като заяви, че учениците наистина заслужават едно по-добро образование.

Президентът на Ротари клуб Русе Ивайло Сонев припомни, че една от основните пет цели на Ротари е подобряването на условията за образование в общностите и се надява, че това е постигнато с новия кабинет.

Exit mobile version