Ротаракт-Русе дарява на УМБАЛ „Канев“ устройства за контролиране на телесната температура

Ротаракт-Русе приключи успешно дарителската си кампания за УМБАЛ „Канев“ и на 15 март ще предаде официално две устройства за контролиране на телесната температура на болницата в Русе, които ще намерят полза в три отделения.

Преди година началникът на отделение „Педиатрия“ в УМБАЛ „Канев“ д-р Ева Цонкова е споделила нуждата от такива устройства за контролиране на телесната температура специално за отделението. Това е свързано с разликата във възрастта на пациентите, тъй като децата използват специфични консумативи и не могат да бъдат разделени с другите отделения. За последната година 150 случая са имали нужда от подобни услуги в процеса на лечение, основно деца около 2-годишна възраст. На 15 март отделение „Педиатрия“ вече ще има своя машина с комплект консумативи, дарени от Ротаракт-Русе.

В момента УМБАЛ „Канев“ разполага с едно подобно устройство за контролиране на телесната температура, което се ползва при лечебния процес в Клиника по „Ортопедия и травматология“. Предоставените данни от специалистите са, че при постъпилите за операция 1 800 пациента ежегодно има 500 случая, които се нуждаят от подобно устройство за превенция на нежелана хипотермия. Устройството се оказва недостатъчно, тъй като се споделя и с отделението по „Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия“, където за последната година са постъпили 2 500 пациенти за оперативно лечение, от които 700 са имали нужда от устройство за контролиране на телесната температура. За това в дарението е предвидено още едно устройство, което отново да се ползва между двете отделения с нужния брой консумативи.

Устройството за контролиране на телесна температура е предназначено за затопляне при хирургични процедури с различни степени на сложност, с което се осъществява наблюдение, предотвратяване и лечение на нежелана хипотермия, подобрявайки качеството на предложените медицински услуги и здравето на пациентите

„Проектът се реализира и с участието на Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе – Дунав, на които искаме да благодарим. Те бяха нашите партньори и ментори. Разбира се, благодарност искаме да изразим и към УМБАЛ „Канев“ и невероятния екип от специалисти, които от своя страна бяха до нас в целия процес.

За реализиране на тази кауза, трите клуба посветихме поредица от събития за набиране на средства“, казаха от Ротаракт-Русе.

Exit mobile version