Роси и Илия Деведжиеви представиха пред възторжена публика своята „Приказна дузина“

Премиерата на сборника с пиеси на Илия Деведжиев и Росица Миновска-Деведжиева „Приказна дузина – 12 пиеси за куклен театър“ се състоя на 22 ноември в детския отдел на библиотека „Любен Каравелов“ пред многобройна публика от деца и възрастни.

Драматизациите от Росица и Илия Деведжиеви са по известни произведения от автори като Андерсен, Братя Грим, Туве Янсон, Доналд Бисет и др. Илюстрациите в изданието са на Росица Деведжиева в стил paper cutting. По този начин основателите на Група за театър „Камила“ отбелязват 12 години от създаването си. Презентацията на книгата включва 12 представяния в русенски училища и детски градини, след които книгата заема място в библиотеките им. Изданието е част от проекта „Камила 12“, подкрепен от Програма „Култура“ на Община Русе.

В Библиотечко авторите представиха пиесата „Цар Дроздобрад“ чрез  „четене на маса“ в стила на радиопиеса. А като подарък за публиката Илия Деведжиев прочете поемата си „Внучето на Баба Яга“, широко популярна из социалните мрежи и много обичана от публиката.

Exit mobile version