Роми с неочакван интерес към евроатлантическите ценности на Цветанов /ВИДЕО/

Представители на ромския етнос изненадаха с неочаквания си интерес към евроатлантическите ценности и кръглата маса, организирана от неправителствената организация на Цветан Цветанов. Любопитно беше присъствието и на други русенци, дошли в зала „Европа“ на Доходното здание.

Сред тях беше бившият организационен секретар на ГЕРБ, бивш зам.-кмет и настоящ общински съветник от СДС Иван Григоров, за който се знае, че е изграждал структурите на ГЕРБ още от основаването на партията заедно с Цветанов. Впечатление правеше кандидатът за независим общински съветник Стефан Бояджиев, известен преди време като човекът, който води плакатната война на ГЕРБ. Редом до Цветанов бе бившият областен управител Стефко Бурджиев, а сред останалата публика бяха известни представители на старата структура на ГЕРБ преди разцеплението на местните избори, когато за кратко общинското ръководство бе поверено на Росен Даскалов.

Много хора очакваха, че на събитието може да се появи бившият кмет Пламен Стоилов, за който се смята, че най-вероятно ще оглави русенската структура на бъдещата партия на Цветанов. Това не се случи, но пък за сметка на това Цветан Цветанов многозначително го похвали и намекна, че не е бил кандидат за трети мандат поради корпоративни интереси.

„Когато се вземаше политическото решение дали кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе да е Пламен Стоилов, у много хора остана впечатление, че има корпоративни интереси в изместването му. Защото за мен Пламен Стоилов е един достоен човек, един добър кмет, който успя през тези години да направи много добри политики и да реализира европейски и трансгранични проекти, с помощта и на целия си екип. Това, което се случи в Русе с номинацията на общинския ръководител, можете сами да си отговорите дали става дума за корпоративни интерес“, заяви Цветанов.

Той не отговори категорично дали ще прави нов политически проект, но отрече, че това би станало на 19 април, каквито информации се появиха в медиите. Но пък сподели, че хората при срещите си с него искали нова партия в дясното пространство.

Какво още каза Цветан Цветанов – вижте във видеото.

Exit mobile version