Родители преди началото на учебната година: Това нормално ли е? /ВИДЕО/

Русе Медиа получи сигнал за гледка, която меко казано „спира дъха“. Проверка на място показа, че изпратените снимки отразяват действително потресаваща ситуация. Това е дворът с игрищата по футбол и баскетбол на едно от най-елитните училища в Русе. Там се обучават изключително много деца, а видът на терена поражда у родители въпроси: „Това ли е мястото където се провеждат часовете по физкултура? Това нормална гледка ли е?“. Въпреки че има време до началото на първия учебен звънец, притесненията са напълно логични. Ясно е, че има конкурс за нов директор, и то не само в това русенско училище, но би трябвало много отдавна да се вземат мерки. В това състояние са и трите спортни игрища в двора на СУ „Васил Левски“.

По информация от децата, които бяха на терените, никога досега тези пространства не са били почиствани. Освен традиционните боклуци и треви, някои от които достигат височина до кръста, има и изникнали дървета от пукнатините на терена. Децата споделиха, че това е мястото, където се провеждат часовете им по физкултура и че всъщност играят и ползват само един терен – този, който е с изкуствената настилка. Останалите игрища никога не са почиствани и не са се използвали.

Русе Медиа призовава да се реагира и организира привеждането на игрищата в нормален вид, за да може учениците в „Училището за шампиони“ да посрещнат първия си учебен ден. Иначе родителите, които водят децата си в този тържествен момент, ще минават покрай тази гледка и ще си коментират основателно: “Къде оставям детето си?“ и „Това май беше нормално за България, айде, нека свиква….“

Exit mobile version