Рибена чорба и български фолклор радваха гостите на „Деня на рибата“ в Батин

Любимият празник на жителите и гостите на село Батин, община Борово, създаде днес много настроение в центъра на селото. „Денят на рибата“ бе отбелязан в навечерието на Международния ден на река Дунав.

В поздравлението си кметът на Община Борово Валентин Панайотов припомни, че река Дунав, която обединява 14 европейски държави,  4 европейски столици и над 115 милиона европейци, се възприема като символ на европейското единство и като олицетворение на новата европейска идентичност – „обединени в многообразието“.

„Празници, като днешния ни карат да се замислим, да бъдем по-отговорни, целеустремени, добри и благородни помежду си, да следваме делата на предците си.

Пожелавам на всички жители на Община Борово и село Батин да бъдат здрави, все така жизнерадостни и дейни в своите дела!

А на вас скъпи самодейци пожелавам да бъдете винаги позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени! Продължавайте със силен дух, енергия и вдъхновение да зареждате всички нас с вашите изяви, за да можем да съхраним българските традиции и обичаи в Община Борово“, каза още Валентин Панайотов.

На сцената се представиха самодейни състави и изпълнители, а подаръкът от кмета на Община Борово за присъстващите на празника бяха изпълнения на певеца Райко Кирилов.

Както повелява традицията, домакините бяха приготвили вкусна рибена чорба за всички гости, както и други рибни специалитети.

Exit mobile version