Ремонтът на бул.“Липник“ спира временно до подмяна на ВиК мрежата

Ремонтът на бул.“Липник“ временно се спира, за да се изчака подмяната на водопроводната мрежа, съобщиха от общината. Това касае участъците от „ОЗК Арена Русе“ до търговски комплекс „Ялта“, кръстовищата до бл. „Олимп“, кръстовището до Бизнес център „Авко“ и оттам до КАТ и входа от с. Николово, които са включени в проекта за реконструкция на ВиК мрежата.

„За да има последователност на изпълнение на строителните работи на двата проекта, Община Русе ще изчака подмяната на водопроводната система и едва тогава ще асфалтира посочените участъци. Община Русе получи уверение, че след започване на строително-монтажни работи от ВиК въпросните участъци ще бъдат изпълнени приоритетно“, обясниха от администрацията.

Подобна е ситуацията и с предвидената за преасфалтиране улична мрежа в града, по която ще преминават ВиК комуникации. За да не се разкопава вече асфалтиран участък заради новите водопроводи, ще се направи съгласуване на изкопните дейности.  

Община Русе разчита гражданите да проявят разбиране и търпение, тъй като последователността на ремонтните дейности трябва да бъде спазена, за се изгради както по-добра водопроводна, така и по-добра пътна мрежа, казаха още от местната администрация.

Exit mobile version