Ремонти на сгради променят местата на част от избирателните секции в Русе

Ремонти на сгради налагат промяна на местата на част от избирателните секции в Русе. В 12 секции гласуването ще се проведе на различен адрес от този, който е бил по време на местните избори през 2019 г.

Двете секции в Русенска опера се местят в ОУ „Иван Вазов“, тъй като сградата на операта след пожара е неизползваема. Заради ремонт на сградата на Мюсюлманското училище на ул. „Цар Самуил“ трите секции ще бъдат разположени в другата сграда на училището на ул.“Рила“. Две секции, които бяха преместени в ОУ „Иван Вазов“ заради ремонта на ПГ по икономика, се завръщат отново в гимназията. Секцията в читалище „Георги Бенковски“ е преместена в ОУ „Алеко Константинов“, тъй като в читалището тя е била на втория етаж и ще бъде по-удобно в учебното заведение. Двете секции в бл.4, вх.5 в жк „Дружба 3“ ще се намират сега в ДГ „Снежанка 2“ зад бл.4, тъй като помещението е отдадено на полицията. Една от секциите в СУ „Йордан Йовков“ се мести в ОУ „Никола Обретенов“, тъй като за хората от тази секция мястото е по-близо и удобно. В ОУ „Никола Обретенов“ ще се намира и секцията от бл. 303 в ж.к.„Чародейка“.

Ето и номерата на секциите с новите им местонахождения:

Номер избирателна  секция Местонахождение избирателна секция  Избори 2019 г. Местонахождение избирателна секция Избори 2021 г.
№15 и №16 „Оперно-филхармонично дружество-Русе“ ОУ„Иван Вазов“
№27, 28, 29 Средно общообразователно духовно училище „Саид Паша“ ул. Цар Самуил 3 Средно общообразователно духовно училище „Саид Паша“ ул. Рила 30
№25 и №34 ОУ„Иван Вазов“ ПГИУ„Елиас Канети“
№59 Читалище„Георги Бенковски“ ОУ„Алеко Константинов“
№74 и №77 ж.к.„Дружба“ 3, бл. 4, вх. 5 ДГ„Снежанка-2“

ж.к. „Дружба“ 3, зад бл. 4

№95 СУ„Йордан Йовков“ ОУ„Никола Обретенов“
№96 ж.к.„Чародейка“ бл. 303 ОУ„Никола Обретенов“
Exit mobile version