Рекорден брой заразени и в Русенско, още 22-ма първокласници са под карантина

Рекорден брой новозаразени за изминалото денонощие и в Русенско. В региона са потвърдени 19 нови случая на коронавирус, като 15 от тях са от Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски. Сред тях са и съобщените вече положителни проби на областния управител Галин Григоров и зам.областният управител Валентин Колев.

12 от новоустановените случаи са при жени, а седем при мъже. С положителен тест са две преподавателки – едната е 62-годишна учителка от СУ „Васил Левски“ и 47-годишна учителка от МГ „Баба Тонка“. Двете остават под домашна изолация. Учителката от СУ „Васил Левски“ е класен ръководител на един от първите класове и 22-ма ученици от паралелката също ще останат под домашна карантина.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 495 души, като активните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 377.

 

Exit mobile version