Разбиха магазин посред нощ в центъра на Русе заради цигари

Служители на Първо РУ са започнали разследване по сигнал за кражба от магазин. За случая е сигнализирано в ранните часове на 18 февруари, след като в 03:35 часа се е задействала охранителната система на търговски обект, намиращ се бул. „Цар Освободител“ в Русе.

При отиване на адреса служителите от охранителната фирма са установили, че е счупен стъклопакет на входната врата на магазина и са уведомили стопаните, а те констатирали липсата на около 10 стека цигари от различна марки на стойност за около 600 лв. Местопроизшествието е посетено от дежурна група на полицията. По случая е заведено досъдебно производство по описа на Първо РУ за престъпление по чл.195 от НК.

Друго посегателство над търговски обект в Русе разследват и служители от Второ РУ. Вчера в районното управление е съобщено, че за времето от 17.00 часа в събота до сутринта в 06:30 часа в неделния ден, неизвестен извършител е повредил ПВЦ панел на павилион, намиращ се на ул. „Захари Стоянов“ в Русе, като липси от него не са заявени. Нанесената щета е изчислена за около 100 лв. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, извършен е оглед. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version