Пътят Русе-Кубрат: Въпросителните за шофьорите остават /ВИДЕО/

Ремонтираният път Русе-Кубрат, който преди време предизвика обществена дискусия заради блокада от бетонни прегради в участъка край Тетово, продължава да притеснява шофьорите. Проблемът е именно във въпросния новоизграден участък, който не е приет от строителния надзор. Няма и акт 16, с което пътят не е въведен официално в експлоатация.

След намесата на областния управител на Разград преградите на границата на двете области – Русенска и Разградска, бяха премахнати и отсечката от близо 2 км се използва от водачите. В същото време обаче има поставени знаци, които забраняват преминаването и пренасочват през старото трасе. Това притеснява съвестните шофьори, защото ако ги спазват, трябва да заобиколят по стария път през дупките. Алтернативата е да рискуват, да ги пренебрегнат и да преминат по хубавия път – както впрочем правят всички, но е на техен риск.

Не е ясно дали поставените знаци са действително в сила или не, защото преминавайки по трасето, няма нищо, което да пречи на нормалното движение на автомобили. Ако във въпросния участък има екип на Пътна полиция, той ще налага ли санкции и глоби за неспазване на знаците?

За съжаление на тези въпроси отговор не бе даден от областната управа в Русе, която би трябвало да има информация за този така важен за региона инфраструктурен проект.

Русе Медиа все пак научи, знаците са поставени от фирмата изпълнител, за да е ясно, че пътят все още не е готов документално, тъй като няма акт 15 и акт 16. Те са по-скоро с превантивна цел, а не за да ограничават преминаването. От Пътна полиция са наясно със ситуацията и по принцип не се очаква да създават проблеми на водачите.

Самите знаци и пилони, са монтирани и укрепени с помощта на метална тел, което изглежда доста несериозно и напомня на българския модел „Където има нещо за оправяне- връзваме с тел“. Добре би било институциите да дадат конкретни отговори, за да може все пак минаващите оттам да не се чувстват като престъпници и нарушители на правила.

 

Exit mobile version