Пътуването през Гюргево е без проблем, под карантина е само село на 80 км

Увеличеният брой случаи на заразени с коронавирус в Румъния стана повод за разговор на зам.областния управител на област Русе Валентин Колев с префекта на окръг Гюргево Анета Матей със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Установено е, че за момента под карантина е поставено единствено село Картожани, намиращо се на около 80 км северозападно от Гюргево, но не и самият град. За изминалото денонощие в Гюргево са регистрирани 17 нови случая.

Граничният пункт „Дунав мост“ при Русе работи при нормални условия. Автомобилният поток в двете посоки се обслужва при спазване на всички противоепидемични мерки. За последното денонощие в България са влезли 4000 души съответно с 835 леки автомобила, 1087 камиона и 29 автобуса и микробуса. От страната са излезли 2760 души с 544 коли, 1203 тежкотоварни автомобила и 34 автобуса и микробуса.

Информацията, получена от румънска страна, не дават основание на Областния оперативен щаб да приложи допълнителни мерки за противодействие на разпространението на COVID-19. Независимо от това от Областния оперативен щаб отправят апел към гражданите да се съобразяват с медицинската обстановка и издадените разпореждания, съобщиха от областната администрация.

 

Exit mobile version