Пътници от „Ориент Експрес“ изненадаха русенци с поздрав на български /ВИДЕО/

Легендарната влакова композиция „Ориент Експрес“ пристигна днес в 13.45 часа на Централната жп гара в Русе. Влакът малко закъсня от разписанието си, но това не смути многобройните му посрещачи, които бяха дошли да го видят на живо и да се снимат пред луксозните вагони. Много родители бяха довели децата си, за да преживеят емоцията от срещата с „Ориент Експрес“.

В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи, от които едва 21 са от страни от Европейския съюз. Сред останалите пасажери има много американци, канадци, британци и дори жители на далечната Нова Зеландия. Пътуването от Париж до Истанбул струва 19 000 лири.

Амелия от Нова Зеландия сподели, че пътуването е прекрасно и заедно с приятеля си са щастливци да са в „Ориент Експрес“. Те са купили билетите две години предварително и ще видят за първи път част от държавите, през които преминават. „Много е вълнуващо да пътуваш с толкова много хора от различни страни, хубава храна, хубаво вино“, казва тя.

Шийла от Великобритания и съпругът й също разказват, че влакът е фантастичен, виждат прекрасни страни. За първи път пътуват с „Ориент Експрес“, където храната е страхотна, има безплатно вино и шампанско и срещат хубави хора. Дори са научили „Здравейте“ на български, за да поздравят българските си посрещачи.

За пътниците се грижат около 40 души персонал. Храната, която се поднася на пасажерите, е предимно френска и италианска кухня, като готвачите се стараят да представят и по нещо от страната, през която влакът преминава. Когато са във Франция например, задължително се поднася деликатесният гъши дроб. От персонала споделят, че да работиш в „Ориент Експрес“ е като чудо, трябва да  уважаваш хората, защото на едно място са събрани много различни личности. Често пътуват и известни хора, чието лично пространство трябва да се пази и уважава.

От Русе влакът продължи към Варна, където ще бъде посрещнат с хляб и сол, а утре ще пристигне в крайната си дестинация Истанбул.

Exit mobile version