„Пътна полиция“ успокоява: Ограничението от 50 км в час към Мартен ще е само до края на Русе

Ограничаването на скоростта по пътя Русе-Силистра от Дунав мост в посока Мартен ще бъде 50 км в час, но само до табелата на Русе за излизане от града. До момента скоростта бе до 80 км в час, но се променя заради фаталния инцидент от вторник вечерта. От „Пътна полиция“ успокояват водачите, че ограничението от 50 км в час няма да важи на републиканския път в целия участък.

Тировете вече няма да могат да правят обратен завой на забранени места със знаци, защото ще бъде поставена мантинела по целия път. Те ще могат да извършват тази маневра едва на разклона за Мартен или евентуално да ползват виадукта към бившето КТМ. Той обаче е частна собственост на зона „Тегра“ и не е ясно дали собствениците ще дадат позволение.

Новата мантинела ще има просека от 2,75 метра, откъдето да преминават леките автомобили, които излизат от пункта за технически преглед, и линейки на „Спешна помощ“.

Очаква се да се обсъди отново възможността да се използва бул.“България“ за изчакващите камиони към Дунав мост, както бе преди, за да не натоварва пътят Русе-Силистра с опашки.

На 5 февруари по инициатива на областния управител Галин Григоров ще има среща на всички институции, които да обсъдят проблема и вариантите за решаването му. На следващото заседание на комисията ще се разгледа и възможността за поставянето на информационни табели за най-близкото място, където камионите могат да направят обратния завой, тъй като навигациите може да не разполагат с актуалната информация.

Exit mobile version