Първото бебе на 2024 г. в Русе получи много подаръци при изписването си

С много подаръци днес бе изписано първото бебе за 2024 г. в община Русе. Малкaта Дарина Христова проплака в АГ-комплекса на УМБАЛ „Медика Русе“ в 01:43 ч на 1 януари. Своите пожелания поднесоха кметът Пенчо Милков, административният директор на Лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, управителят на УМБАЛ „Медика“ д-р Ивелин Йоцов.

„Пожелавам й да продължи този добър старт и в бъдеще винаги да бъде първенец, да стане добър и успешен човек. Желая й още здраве, дълголетие, дни, изпълнени с щури детски игри. А на вас, родители, пожелавам сила, воля и упоритост, за да се справите с бъдещите предизвикателства и да се радвате на постиженията на своето дете“, каза кметът Пенчо Милков.

Алисе Муртезова пожела на малката Дарина щастливо детство и  крепко здраве. Тя ориса момиченцето цял живот да среща само добри хора и да получава толкова любов и внимание, с колкото я посрещат сега.

Малката госпожица се появи на бял свят в ранните часове на 1 януари 2024 г., минути след като родителите й са посрещнали Новата година на централния градски площад. Бебето е в добро състояние, тежи 3180 грама и е с ръст 52 см. То се е родило с извършено секцио в условия на спешност от екип, ръководен от д-р Джордже Стойнев – акушер-гинеколог,  д-р Филиз Авджиалиева – специализант по акушерство и гинекология, д-р Татяна Итова – неонатолог, и  д-р Елеонора Иванова – анестезиолог.

Семейството изрази своите адмирации към екипите на отделения по Акушерство и гинекология и Неонатология на болницата за грижите и доброто отношение, които са получили по време на престоя в лечебното заведение. Родителите заявиха, че подаръците – активна гимнастика и столче ще влязат в употреба при отглеждането на първата им рожба и ще им носят приятни спомени.

По същото време днес изписаха и момиченцето, родило се в последните часове на отминалата 2023 г. Сафая Хамс  е плод на любовта между китайка и англичанин, избрали да заживеят недалеч от Русе. За него също имаше много подаръци.

Exit mobile version