Първият у нас екологичен куклен спектакъл ще се играе в Русе

Русенският куклен театър и Екологично сдружение „За Земята“ представят на 28 октомври от 18:00 ч премиерния за България спектакъл „Летящата страна“. Той ще се играе при вход свободен и е на екологична тематика.

Специалният нов спектакъл си поставя за цел да представи по забавен и достъпен начин една от големите съвременни теми на живота в градовете, тази на замърсяването на въздуха. Тема, която е изключително актуална и за Русе.

Семейното куклено представление „Летящата страна“, с актьорите и съавтори Мануела Саркисян и Георги Тенев, ще ни пренесе в Летящата страна –  свят, в който всички могат да летят. Животът на летоландците е застрашен от едни почти невидими същества – прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква представа, че вредят. Просто искат да се приберат вкъщи. Как двата свята могат заедно да намерят решение на кризата и да заживеят в мир едни с други? И как да направим така, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети?

 

 

 

Exit mobile version