ПФК „Дунав“ иска от съветниците опрощаване на задължението от 38 250 лв.

ПФК „Дунав“ е внесъл молба в Общински съвет-Русе за опрощаване на задължението към ОП „Спортни имоти“. Става въпрос за 38 250 лева с включен ДДС, натрупани в периода 15.07.2019 г.-14.07.2020 г., които представляват дължими суми за ползване на Градския стадион при провеждане на срещите от „А“ Професионална футболна група. Докладна за одобряване на молбата ще бъде внесена от общинския съветник Елисавета Досева.

Към молбата са изложени подробни мотиви за исканото опрощаване. На първо място това е значителното повишаване на цените на енергоносителите. Това е завишило разходите на клуба, тъй като тренировките на детските формации се извършват основно вечер, поради заетостта на децата в училище и необходимостта от синхронизиране на тренировъчния график спрямо техните учебни ангажименти. Тренировките се провеждат на електрическо осветление. На второ място от клуба изтъкват, че част от важните партньори, с които ФК Дунав ЕАД е сключил договори, са изпаднали в забава, като тези дългове са били отсрочени или разсрочени. От клуба са предприети различни мерки, за да може есенният полусезон да бъде завършен нормално, в резултат на което всички формации са завършили първенствата без проблеми.

С решение от октомври.2020 г. Общински съвет – Русе е дал съгласие кметът на Община Русе да издаде разрешение за разсрочване на задължението до 15.03.2027 г., с начална вноска 250 лева и месечни погасителни вноски от 500 лева, платими на всяко 15-то число на съответния месец. Според решението, в случай на просрочие на коя и да е от погасителните вноски, задължението става изцяло изискуемо и подлежи на плащане в пълен размер. В изпълнение на това решение задължението на клуба е разсрочено. Видно  от молбата на клуба са разплатени общо 4750 лева, като остатъкът е 33 500 лева.

От футболния клуб възнамеряват, в случай, че задължението бъде опростено, да инвестират спестената сума от дълга за годината – 6000 лева, в погасяване на увеличените оперативни разходи в школата и клуба, както и в организацията на мащабен детско-юношески турнир, който да се проведе в гр. Русе на 6, 7 и 8-ми май по случай празника на града.

 

Exit mobile version