Пуснаха движението по ул.“Потсдам“, останаха спорните 80 метра /ВИДЕО/

От 2 април е в сила постоянната организация на движението по ул.“Потсдам“ в Русе. Тя обхваща участъка от МОЛ Русе до 80-ия метър преди кръстовището с ул. „Иван Ведър“, съобщиха от общината.

Комисия, съставена от представители на общината, сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, СЗ „КООРС“, техническия надзор и изпълнителя на обекта, констатира съответствие на хоризонталната и вертикалната маркировка с проекта. Направени са нови отводнителни шахти както на платното, така и покрай бордюрите, поставено е и улично LED осветление.

Както Русе Медиа писа, последните 80 метра в посока Автогара-Изток останаха в стария вариант – без разширение и ремонт на улицата. Там участъкът е стеснен, тъй като общината и собствениците на имота не постигнаха съгласие за събаряне на сградите срещу обезщетение и се стигна дори до съд.

Ремонтът, който приключи, бе по проекта „Реконструкция на ул. „Потсдам“ и свързването ѝ с пътен възел бул. „България“ – бул. „Липник“, гр.Русе“ – Етап V. Те стартираха на 21.09.2020 г. и приключиха в края на март 2021 г.

Exit mobile version